VELKOMMEN TIL HJEMMESIDEN OM MIN BRYSTREKONSTRUKTION

                 tubbi.dk © 2006-2011   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Dagbog

Her vil der komme nye indlæg hver gang jeg har været til kontrol, opfyldning osv. Nyeste indlæg øverst !

******************

09. December 2008

Så kan jeg vist kalde mig for FÆRDIGOPERERET :o) Det er med et stort smil på læben jeg siger det, for det har jo faktisk taget mig 2 år siden jeg fik foretaget 1. Operation. Og endnu længere forløb hvis jeg tænker helt tilbage på dengang hvor jeg fik beskeden om at jeg havde en risiko på 40 % for at udvikle brystkræft.

Jeg var på Rigshospitalet igår for at få tatoveret brystvorte, samt området omkring. "Tattoo-Liz" som hun kaldes har gjort et fint arbejde, men som hun sagde så går der 5-6 uger før det helt endelige resultat kan ses. Jeg har fået en tid mere hos hende til i februar, de ville gerne booke mig ind, og hvis jeg så ikke får brug for tiden så kunne jeg bare ringe ind og aflyse. Hun fortalte at der er stor forskel på hvor meget huden tager i mod farve osv. Derfor kunne det godt være at det blev nødvendigt at tatovere 2 gange, for hun synes at det er vigtigt at jeg er HELT tilfreds. Jeg er stadig helt i chok over hvor stor forskel der er fra Odense Universitetshospital og så til Rigshospitalet. Tænk sig at jeg bare har fået en ekstra tid, som jeg kan bruge hvis jeg har lyst, det havde aldrig været tilfældet i Odense.

Jeg skal faktisk ha' ringet til Odense for at høre om de vil se mig til kontrol af proteserne, jeg er ikke blevet tjekket derovre efter operationen, og på Rigshospitalet sagde de at normalt får man årligt en indkaldelse til tjek af protese. Fik også at vide at hvis Odense ikke ville se mig, så skulle jeg kontakte Rigshospitalet, så ville de se hvad de kunne gøre :)

Slutter foreløbigt min dagbogsberetning her, hvis jeg, mod forventning skal retatoveres, så kommer der selvfølgelig en opdatering i februar :)

Så er der kun tilbage at ønske jer alle en
RIGTIG GLÆDELIG JUL, SAMT ET GODT OG LYKKEBRINGENDE NYTÅR.
Håber at 2009 må bringe mange glæder og fornøjelser med sig :)
 

14. Oktober 2008

Tiden flyver afsted, håber I alle har haft en dejlig sommer :) Det er nu over ½ år siden jeg sidst har skrevet, men det betyder bestemt ikke at hjemmesiden er gået i stå. Jeg har fået flere henvendelser fra piger som står i et dilemma skal/skal ikke, eller piger som har spørgsmål omkring operationen eller tiden efter. Eller blot piger som vil ønske held og lykke på vejen. Det varmer hver gang jeg modtager en mail omkring siden her, for så har jeg jo opnået det som jeg gerne ville.. Nemlig at kunne hjælpe andre som står i en situation lignende min.

Jeg har nu fået datoen for tatoveringen. Det bliver i december, så det bliver rart at blive HELT færdig. Ja for jeg regner da med at blive færdig, er ellers en lille smule i tvivl om de er helt tilfredse på Rigshospitalet, for min brystvorte er kun meget lidt synlig, det er som om den "har lagt sig ind mod huden" Svært at forklare, især for dem som ved hvor stor jeg synes den var i starten! Men i sidste ende er det jo mig der bestemmer, og jeg synes pt. ikke jeg har lyst til at skulle ud i endnu en operation blot for skønhedens skyld. Jeg er jo meget godt tilfreds når jeg har BH på, så føler mig meget taknemmelig :)

Snart er det 2 år siden jeg blev indlagt til 1. operation, så det har varet i lang tid... Så lang tid behøver det nødvendigvis ikke at ta', meget af det har jo været ventetid og sygehusskift m.m. Men selvom det har taget så lang tid, så har det bestemt været det hele værd. Man har jo alt at vinde :)

Næste gang jeg skriver er jeg forhåbentlig helt færdig, og vil så afslutte min dagbogsberetning. Hvem ved, måske kan jeg opdatere om nogle år igen hvis protesen skal udskiftes :)

16. Marts 2008

Det går rigtig fint med mine brystvorter. Jeg har langsomt vænnet mig til dem, og det føles ikke helt så kunstigt mere. Det meste af sårskorpen er faldet af, så jeg er rolig nu. Var en overgang nervøs for om det var død hud i højre side, fordi det så ret mørkt ud i forhold til venstre side. Men heldigvis har det kun været sårskorpe, så nu begynder det efterhånden at se fint ud. De er også til min store lettelse blevet noget mindre... Jeg synes godt nok de var ret tydelige gennem tøjet den første uges tid. Så nu er det jo så bare at vente på at det bliver august så jeg kan få det sidste lavet, nemlig tatoveringen :o) Heldigvis venter først et dejligt forår og en lækker sommer.

Dagbogen vil nok være i bero indtil da, der sker jo ikke så meget nyt operationsmæssigt i den periode... Eller sagt på en anden måde, det skulle i hvert fald ikke gerne være noget nyt at fortælle FØR tatoveringen :o)

Rigtig godt forår til alle jer derude som læser med :o)

29. Februar 2008

Nu er det vist på tide med en opdatering :o) Jeg har jo fået mine brystvorter lavet for 1 uge siden. Det gik over al forventning, jeg mærkede INTET, ikke engang da hun lokalbedøvede mig.

Først havde de en kapsel de satte på huden for at se hvorhenne brystvorten skulle sidde. Faktisk meget smart, for der er stor forskel at kigge ind i et spejl uden tøj på og så se en prik på huden, og så til at ta en bluse/top på og se hvordan det ser ud med vorte. Hun målte og målte og prøvede at rykke lidt op og lidt ned... Til sidst fandt vi en god placering, og så kom jeg ind blev gjort klar. Det tog ca. ½ time ved hver side. Der er godt nok mange små sting i, dem skal jeg over og ha' fjernet på mandag. Er spændt på at se dem, for de er jo temmelig godt indpakket nu, har en såkaldt "skorstens-forbinding" på... Altså, det er tykke skumgummi-vaskeklude, som de har klippet til med hul i midten, og henover det et kæmpe plaster som er vandtæt... Hmm vandtæt vil jeg nu ikke helt kalde det, men stænk-tæt så da ;o)

Jeg håber at resultatet er godt når jeg kommer derover på mandag, hun sagde jeg skulle passe på dem i relativ lang tid, da det jo er noget de kunstigt får til at "stritte" ud i luften som hun sagde. Der er en lille risiko for at den kan "lægge sig ned", eller med andre ord blive, plan med huden... men det sker da ikke vel ?!? Jeg mener, jeg har jo haft nok bøvl i Odense, så nu da skal alt da bare være i orden, og så lige en tatovering efter sommerferien, så er jeg FÆRDIG :o)

Forresten noget pudsigt er da, at hende som lavede mine brystvorter har været turnuslæge på det lægehus vi har, det er 5 år siden. Jeg synes da nok hun så lidt bekendt ud da jeg så hende. Hun var turnuslæge derovre dengang jeg var gravid med vores den mindste :o)

God weekend til alle :o)

12. Februar 2008

Idag har jeg snakket med den SØDE SØDE sekretær på Rigshospitalet. Det er nu helt sikkert at det bliver 22. februar jeg skal ha' mine brystvorter lavet :o) Jeg skal være der kl 12.15, så det er bare helt perfekt !
Glæder mig til at fortælle om resultatet :o)

01. Februar 2008

Hvor uheldig kan man være :o( Jeg har lagt syg med feber siden tirsdag. Tog på arbejde igår, fordi jeg syntes jeg hellere måtte komme igang igen. Havde feber igen igår eftermiddags, og desværre også i morges da jeg stod op. Blev nødt til at ringe til Rigshospitalet for at finde ud af hvordan jeg skulle forholde mig, ville ikke køre forgæves hvis de ikke ville operere pga. feberen. Fik som forventet desværre beskeden at de ikke ville operere hvis jeg havde feber, det ville være at løbe en unødvendig risiko :o(

Det er bare rigtig trist, var SÅ opsat på at skulle afsted og komme et skridt nærmere målet... Men de var vildt flinke derovre og sagde at det var godt jeg havde ringet. Så nu venter jeg på at få en ny tid, det bliver formentlig 22. februar, så der er heldigvis kun 3 uger til.

Bare rigtig surt når nu ALT var planlagt, min mand havde fået fri, børnene skulle hentes af naboen i børnehave og SFO, vi skulle ha' hentet en kaffeautomat til det firma min mand arbejder i osv... Hmm men sådan er livet jo bare en gang i mellem, sygdom kan man ikke holde for. Jeg må bare lære af mine fejl, havde jeg nu blevet hjemme fra arbejde igår, så havde jeg muligvis været frisk idag... Ved det ikke, men nu gælder det om at se fremad, verden er jo ikke gået under, men det irriterer mig at det ikke gik som forventet.

GOD WEEKEND til jer alle.

13. Januar 2008

I fredags kom brevet fra Rigshospitalet. Jeg skal møde til ambulant operation 1. februar kl 13.15 Jeg glæder mig meget, og synes det er helt fantastisk som det bare kører efter jeg er blevet rykket derover... Det skulle jeg ha' gjort for lang tid siden.

Jeg skal ha' 2 tætsiddende bluser med, en hvid og en sort samt en alm. BH. De har sådan nogen plastikbrystvorter som de sætter ind på huden, så man kan vurdere størrelsen og placeringen, så det bliver da et helt modeshow kan jeg regne ud ;o)

God søndag til alle :o)

29. December 2007

Fin tur til København, kom ind til en vældig flink læge, som lagde ud med at sige hvordan jeg dog var havnet så langt væk hjemmefra... Kunne jo så fortælle ham at Odense åbenbart ikke ønsker/eller har tid til, at gøre mig færdig. Det synes han godt nok var underligt, men samtidig gjorde han det meget tydeligt at jeg var mere som velkommen ovre hos dem, de vil MEGET gerne lave finishen for mig... Dejligt :o)

Han spurgte lidt til min historie, og kunne hurtigt gennemskue hvad der var sket i Odense. Han sagde (nok mest ment i sjov) at de på Rigshospitalet elsker at rakke ned på Odense, så min historie var jo lige vand på deres mølle ;o)

Han var ikke særlig imponeret over resultatet, set fra lægelig side så synes han at det kunne være lavet pænere, kanten forneden skulle ha været mere markeret, og så synes han ikke at midten var lavet så fint, det er som om det buler lidt ud. Til gengæld synes han at de havde fået lave pæne rundinger ude i siderne, og det er ellers normalt meget svært at lave.

Men men men... Det er jo "bare" set med lægelige øjne, han spurgte om jeg/vi selv er tilfredse, og det må jeg jo svare ja til. Vi synes at resultatet er blevet rigtig godt, uanset hvad så har jeg fået pænere barm nu som jeg havde inden, og det er jeg rigtig glad for. Ville heller ikke orke at skulle igennem endnu en operation for at få det korrigeret, for det er jo slet ik sikkert at vi selv ville kunne se en egentlig forskel.

Han sagde at der ville være en ventetid på 6 uger. Normalt ville jeg kunne få en tid med samme dag, men da det var mellem jul og nytår så var de ikke så mange på job, derfor ville de sende en tid. Han spurgte om der var noget de skulle ta' hensyn til, om jeg skulle på skiferie el.lign... jamen sikke da en luksus, lige pludselig kommer jeg til et andet hospital, og så spørger de om der er noget DE skal ta' hensyn til... Det er godt nok andre toner som jeg har været vant til fra Odense. Jeg sagde at han som ønske da gerne måtte skrive at det skulle være en fredag, for så har vi lige weekenden bagefter til at slappe af på *S* Det noterede han, men sagde så at der muligvis kunne gå 8 uger for så var der lidt flere fredage at tage af... Herligt, så nu venter jeg spændt på at få brev fra dem.

Tatoveringen bliver lavet 4 måneder efter brystvorten, den skal laves af "Tattoo-Liz" Er meget spændt, det er hende som har medvirket i Lægens bord for et års tid siden, hun er meget dygtig, og de billeder jeg har set af hendes tatoveringer er fantastiske.

Er stadig helt "høj" over at jeg kan komme derover og blive behandlet som blommen i et æg, samt få bekræftet at det altså ikke er mig som er sippet, eller mærkelig. Det ER altså Odense som ikke har behandlet mig korrekt.

Til at slutte med spurgte han mig om en del ting... bl.a. "Har du det godt?", "Ryger du?", "Er du alkoholiker?" osv.
Svarede at jeg havde det rigtig godt. Og svarede nej til både tobak og alkohol.
Så siger han så "Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor de ikke kan lide dig så!" Hehe, jo ham var der humor i, det var en rigtig god oplevelse.

Vil slutte for nu, og ønske jer alle RIGTIG GODT NYTÅR, håber det nye år må bringe sundhed og lykke til alle.

25. December 2007

Glædelig Jul til jer alle som følger med derude. Håber I alle har haft en fantastisk aften igår :o)

Jeg har for 14 dage siden fået brev fra Rigshospitalet, jeg skal til en indledende samtale derovre 27. December, så det bliver spændende at høre hvad de har at sige, og ikke mindst få klarhed over hvornår jeg kan forvente at jeg kan få resten lavet.

Jeg er faktisk temmelig imponeret over hvor hurtigt jeg har hørt fra dem, og så ovenikøbet har de indkaldt mig mellem jul og nytår, det tyder på at der er noget mere styr på det derovre, som i Odense. I hvert fald har jeg endnu ikke oplevet at få et brev fra Odense uden at jeg har skulle ringe og rykke for det, så indtil videre er det rigtig positivt :o)

Nyd juledagene i familiens nærvær, skriver mere når jeg har været til samtalen.

14. November 2007

Så er jeg kommet et lille skridt videre... I fredags ringede jeg til Odense for at høre hvornår jeg kunne forvente at få lavet mine brystvorter. Hun lagde ud med at sige at dem til pupil-rekonstruktion fik hun jo aldrig indkaldt, fordi der var cancer patienter konstant ! Klart har jeg forståelse for at dem med cancer kommer først i køen, men når de først er kommet over på plastikkirurgisk, så er det altså også for at få lavet en rekonstruktion, og jeg mener at når de er begyndt på at lave noget, så må de kunne gøre det færdigt ! Men ak nej, hun sagde at den næste tid hun havde var i marts, og den ville med 99 % sikkerhed blive rykket, fordi der nok ville komme noget i vejen indenda ! Så hun foreslog at jeg skulle søge et andet sygehus.. Tja, det er jo også en måde at sige de ikke gider mig mere... Men jeg sagde straks: "Ja tak, send mig videre til Rigshospitalet, det er alligevel der jeg gerne vil ha min tatovering lavet til allersidst"

Så lige nu venter jeg på en bekræftelse fra Rigshospitalet om at de har modtaget min sag, og så glæder jeg mig til at få det lavet.. Ikke at jeg er sikker på at de har tid først i det nye år, men jeg er RET sikker på at jeg kan forvente en bedre behandling som den jeg har fået i Odense, der skal i hvert fald ikke så meget til !!!

Puha, i morgen er det præcis 1 år siden vi pakkede bilen og drog afsted til Odense for at få lavet min 1. Operation, jeg husker tydeligt nervøsiteten ! Fredag er det så DAGEN hvor operationen fandt sted... Det har været et turbulent år, men jeg sidder jo idag og er superglad for at jeg tog skridtet og fik det gjort... Intet kan få mig til at fortryde, det er absolut den bedste beslutning jeg har valgt :o)

Mine tanker går meget til min veninde Charlotte som var en uvurderlig støtte for mig de sidste par uger inden den store operation. For 1 år siden hang jeg nærmest i telefonen 1 time dagligt... Jeg forguder dig søde Charlotte :o)

09. Oktober 2007

Fik lige lyst til at skrive et par linier igen *S* Stadig intet nyt fra Odense, jeg har nu nærmest opgivet håbet om at brevet kommer af sig selv, de SKAL åbenbart påmindes om at jeg faktisk går og venter på en indkaldelse. Men det bliver først efter nytår, nu vil jeg ha' julen overstået inden, det er dejligt at tænke på at jeg går en stille og rolig jul i møde, uden at ha' en stor operation hængende over mig som sidste år på denne tid. Ja tænk sig, om lidt er det 1 år siden jeg stod over for min 1. Operation... Det har været et turbulent år, og nu trænger vi også til at "lægge låg på" og bare nyde det. Vi har planer om at ta' på weekendophold engang i nærmeste fremtid. Bare manden og jeg.. Det har vi kun prøvet 1 gang i de 8 år vi har været sammen, så mon ikke det er fortjent ?!? *SS*

Mht. afstemningen på forsiden, så er det egentlig utroligt at INGEN har svaret "nej". Nogen har svaret "ved ikke", det er også fuldt ud forståeligt, for når man ikke har det tæt inde på kroppen, og ikke har tænkt tanken til ende, så kan det være svært at ta' stilling. Men stadigvæk synes jeg at det er utroligt at ingen har svaret "Nej", tror resultatet ville ha' været anderledes havde man spurgt for 5-10 år siden. Men det viser jo bare at der er fokus på området, og det er superdejligt !

Husk nu piger at oktobermåned er brystkræft måned. Jeg har ikke fået oprettet min egen indsamling i år, men har støttet gennem andre, og har da også købt en t-shirt, i øvrigt meget mere lækker kvalitet i år som sidste år :o) Klik på banneret herunder for at læse mere om kampagnen !

12. September 2007

Fik lige lyst til at skrive lidt :o) Ikke fordi der er sket noget særligt mht. brysterne, det er jo gået lidt i stand-by nu, men vi har så til gengæld gang i en masse andre ting *S* Vi har væltet en væg mellem stue og køkken, og alle vores dørkarme er slebet ned til bunden og nye indfatninger sat på. Så nu mangler jeg bare at male dem, så er de endelig 100 % i orden. (Til dem der ikke ved det, så har vi bygget nyt hus for 3 år siden, men der har været nogle ting som fra starten ikke har været ordentligt lavet, det er det vi retter op på nu *SS*) Alle vægge skal males i stue, bryggers og køkken i første omgang. Det er ligesom de 3 rum vi koncentrerer os om lige nu, bagefter (hvis vi da gider mere... hehe) tager vi et rum af gangen og maler vægge der også, så har vi jo været hele turen rundt *S* Største projekt er nok vores kære fuger i køkken/bryggers. Dem er vi ved at hakke op, og det er bare med at passe på, for de klinker vi har er udgået og de kan ikke skaffes hjem mere, så Gud forbyde det ske at vi kommer til at slå et hjørne af en :o( Glæder mig til at få en ny fuge i, som bliver efterbehandlet STRAKS, så alt skidt ikke trænger ned i !

Tja, det er hvad vi går og hygger os med lige pt. Vi mangler ikke noget at lave, keder os i hvert fald aldrig ;o)

Nu er det ikke så længe til at Q udkommer, jeg har jo godt nok læst artiklen inden, men det bliver alligevel spændende at se den når den er trykt i bladet *S* Håber de har fået det rigtig godt lavet. Nu er jeg RIGTIG ærgerlig over at jeg ikke fik nye billeder taget, har tabt 8 kg. siden jeg medvirkede i QTV, så det ville da ha' været skønt med liiidt mindre dobbelthage (Skriver mindre, for den er der altså endnu, bare lidt mindre *GG*)

Ha' det godt derude, og pas på jer selv og hinanden :o)

16. August 2007

Så er hverdagen igen begyndt, næsten 2 uger på arbejdet er overstået. Synes det har været svært at vænne sig til at skulle tidligt op igen, men nu lader det til at vi alle er ved at komme ind i rytmen :o)

Jeg har fået lavet et nyt interview til Q, en opfølgning på hele min historie, fra 1. operation og så til nu. Den kommer med i Oktober nummeret, dvs. det er det blad som udkommer sidste mandag i september ! Havde håbet jeg skulle ha taget nye billeder til bladet, men det blev ikke sådan; de bruger nogen af dem de har fra dengang jeg var med i QTV... Det er som sådan også okay, for det er jo også gode billeder, men det kunne da ha været fedt at skulle i rigtig fotostudie og få taget nye billeder her efter operationen !

Ellers er der ikke sket så meget nyt, jeg nyder virkelig meget at det er overstået, og at jeg bare kan leve livet, det er skønt. Ind i mellem når jeg går forbi et stort butiksvindue, kan jeg stadig tænke... Er det der virkelig mig... Har jo aldrig været vant til at ha noget barm, så nu hvor jeg er begyndt at gå med mange toppe, syner det jo meget anderledes som før. Men jeg nyder det fuldt ud, det er skønt at føle sig så kvindelig :o)

28. Juli 2007

Så er vi hjemme efter en dejlig uge i Seawest. Det er godt nok et dejligt sted, alt er helt nye, virkelig lækre huse, og fedt bade- og legeland ! Der kommer vi helt sikkert op igen :o)

Jeg fik dog en lille nedtur deroppe, jeg havde jo pakket alle vores ting herhjemmefra, badetøj osv. Jeg har ikke skænket det med badning en tanke, ikke før jeg står og vil ta badedragt på hjemme i sommerhuset... Da går det ligepludselig op for mig at jeg faktisk er anderledes som andre.. Ligepludselig kunne jeg ikke overskue at skulle ned i baderummet og risikere at folk kiggede efter mig fordi jeg så anderledes ud uden tøj på. Jeg blev virkelig dybt ulykkelig, og måtte sige til manden og børnene at de selv måtte tage i badeland. Det passede bestemt ikke min mand, han var ked af at vi ikke kunne ha den oplevelse sammen. Tirsdagen igennem prøvede jeg at overbevise mig selv om at det var ligemeget, men jeg kunne bare ikke gøre det... Skrev på sms med Charlotte som har gennemgået samme tur, og hun støttede mig som altid, men sagde så også at folk måtte tænke hvad de ville, for hovedsagen for os er jo, at vi har valgt LIVET, og havde jeg ikke haft de ar nu, ja så havde vi måske ikke haft så lang tid sammen som familie ! Og jeg kan kun give hende ret, alligevel var det for grænseoverskridende for mig at skulle stå uden tøj på i baderummet.

Onsdag kom min veninde og hendes 2 børn på besøg. Vi snakkede om det, of hun sagde at så kunne jeg bare gå under bruseren uden at ta badetøjet af, så det blev enden af det; jeg måtte snyde lidt, og gik under bruseren med badedragt på ! Og da vi så var inde i vandlandet, ja da var det jo bare fantastisk :o) For med badetøj på, er der jo ingen der kan se at jeg er anderledes. Jeg ved godt at det er en underlig tanke, men den er ikke til at slippe. Men hvor er jeg glad for at jeg kom med derind, for at se børnene plaske runde i vandet og bare hygge sig i stor stil, ja det var bare skønt !

Vi har ferie næste uge også, så vi hygger os rigtig. Nyder tiden som familie og laver kun det vi gider, det er altså bare DEJLIGT og tiltrængt :o) Vi købte en familiepakke i Seawest, dvs. det var incl. billetter til Legoland, så der tager vi op en af dagene i næste uge, de lover jo VARME fra tirsdag, så det er super !

Er spændt på om jeg hører fra Odense, og HVIS jeg hører fra dem, hvornår det så bliver.. For da jeg blev udskrevet efter operationen sagde de at der ville gå 3 måneder og så ville jeg blive indkaldt til rekonstruktion af brystvorten (Står også i min journal)! Har intet hørt endnu, og en ting er sikkert, JEG kontakter dem ikke. Nu har jeg løbet panden mod muren så mange gange, og for mig betyder det ikke noget om jeg får lavet brystvorte nu eller om ½ år ! Så jeg lader tiden gå, og ser om de lader høre fra sig ! Men skal nok skrive så snart brevet er kommet ;o)

14. Juni 2007

Så er det vist på tide at få skrevet lidt igen ! Der er sket lidt ting siden sidst. Jeg fik nogen rødme ved venstre bryst, og der var gået hul på arret. Ringede forgæves til Odense, de ville ikke se mig. Kom så til egen læge som fik sat mig på skrap penicillin-kur. Jeg tror jeg slap med skrækken, det ser fint ud nu, og mærker ikke mere til det. Men synes det er forkasteligt at de ikke vil se mig i Odense... Jeg kunne få en tid 9 dage efter.. Altså HALLO... Det er en mulig infektion, hvor meget hjælper det så lige at komme 9 dage efter, da kan det jo ha' spredt sig så meget at det ikke er til at standse !

Så har jeg taget en beslutning vedr. flytning til andet sygehus ! Jeg bliver i Odense, TRODS den dårlige behandling jeg har fået. Orker ikke at tage kampen op, skifte til nyt sted jeg ikke kender osv. Dybt inde i mig siger en stemme det er forkert, men jeg trænger bare så meget til at få det hele på afstand, og hvis jeg skal til at skifte sygehus bliver der ribbet op i det hele, og alt kommer til at tage lang tid. Så jeg må bare prøve at få det bedste ud af det der er tilbage ! Håber så at magasinet Q vil tage artiklen op, Pernille Ålund har i hvert fald sagt at de vil følge mig helt til vejs ende, så kan jeg få fortalt om min dårlige behandling der, så er det fint !

I mandags var jeg til scanning med underlivet. Alt var helt i orden ! Dejligt lige at få bekræftet at alt er fint der ! Jeg kan komme til kontrol igen om 1 år, min egen læge skal blot lave en henvisning til dette. Fik ikke blodprøven CA 125 lavet, det kan jeg få næste år ved egen læge, og så blive scannet ved speciallægen, lige som denne gang !

Ellers er alt vel her, vi går en travl tid i møde med musikken osv, men det er jo herligt at det er god sommer, så giver det ligesom lidt ekstra energi :o)

19. Maj 2007

Tid til en lille opdatering ! Jeg har været hos egen læge for at få fjernet tråd-enderne. De havde ingenting hørt fra Odense, så måtte selv fortælle hvad der skulle gøres !! I mandags havde jeg så en dobbelttid hos min egen læge hvor jeg fik en god snak omkring hele forløbet. Fortalte ham om alle de uheldige oplevelser jeg har haft, og hvor meget jeg ville ønske at de havde behandlet mig anderledes. Han gav mig et tlf. nr. til en patientvejleder i Vejle, der skal jeg ha' ringet til for at høre hvordan muligheden er for at færdiggøre forløbet på et andet sygehus. Jeg har ikke lyst til at fortsætte i Odense efter den behandling. Og det lader åbenbart til at det fortsætter i samme spor derovre med nye læger der ikke kender forløbet, og de "gamle" som ikke vil ha' noget med sagen at gøre !

Fik også en henvisning til en speciallæge i Sønderborg som jeg skal til samtale hos vedr. scanning af underliv samt blodprøve som kan vise hvis der skulle være noget i opløb i underlivet. Jeg håber jeg kan nøjes med årlig kontrolbesøg der, men hvis det kommer så langt at jeg skal ha' underlivet fjernet, så tager jeg også det med !

Jeg har det rigtig godt nu, synes brysterne er faldet godt på plads, og de sidder godt. Dog ikke 100 % ens, men tæt på... Men på en måde får det dem til at se mere naturlige ud, der er jo trods alt ikke 2 kvindebryster der er 100 % identiske :o) Jeg ligger også på siden og sover, det er godt nok dejligt. Det giver en bedre nattesøvn !

God weekend til alle jer der læser med derude :o)

06. Maj 2007

Tja, så var jeg jo til det de kalder KONTROL i torsdags.. Der er faktisk ikke så meget at fortælle. Jeg kunne ha' lavet det kontrol hjemme i eget badeværelse. De tog plastret af, konstaterede at det groede planmæssigt sammen, satte nyt plaster på, og fortalte så at de ikke ville se mig mere før jeg skal ha' lavet brysvorte. Tråde kunne jeg gå til egen læge med... NÅ.. Tak for det, føler mig da HELT TRYG ved situationen... Hmm Nej vel ?!? Jeg synes godt nok de kommer nemt ud af det, havde regnet med et kontrolbesøg om en måneds tid når alt var faldet på plads, så de kunne se om det hele sad som det skulle, men det kan jeg vist ikke tilkomme.

Noget andet som jeg undrede mig over var, at Daniel Yadete, som jeg jo ikke har set skyggen af efter operationen, han kom gående ud fra undersøgelsesrummet. Regnede så med at det var ham jeg skulle ind til, men nej, han var flygtet, kom ind til endnu en ny læge, som til dagligt arbejder på Århus Sygehus.. Så hun kendte jo absolut intet til min sag ! Så jeg har åbenbart mødt samtlige læger på plastikkirurgisk i Odense, så nu begynder de at tage fra Århus.. Synes faktisk det er rigtig for dårligt at man aldrig kan komme til at snakke med den samme, eller måske bare havde 2-3 der kendte lidt til sagen !

28. April 2007

Ved næsten ikke hvor jeg skal begynde, det som for mig bare lige skulle overståes, er blevet langt værre som forventet. Jeg har været udsat for lægesjusk i høj grad. Skruer tiden tilbage til mandag 23. april kl. 7.30...

Min mand og jeg ankommer til afd. i god tid, jeg er SÅ klar til at blive opereret og få mine blivende proteser i. Der kommer en sygeplejerske og viser mig ind på stue 10 (Desværre en 4 mands stue, men hvad betyder det, skulle jo kun ligge der en enkelt overnatning.) Hun ligger tøj klar til mig, og jeg går i bad. Får støttestrømper på, og ligger så klar. Havde forinden fået at vide at jeg skulle regne med at komme ned ca. kl. 11, så da klokken blev 11.30 spurgte jeg om de kunne sige hvornår jeg ca. kom ned... De sagde så at der lige var kørt en anden til operation, så der ville i hvert fald gå et par timer endnu... SUK, jeg var bare SÅ tørstig. Heldigvis var mandag dagen hvor Kronprinsparret's smukke datter skulle komme hjem fra sygehuset, så er der noget i gik glip af så spørg mig, jeg fik ALLE detaljer med ;o)

Ca. 12.30 kommer Daniel Yadete og præsenterer sig og siger at det er ham som skal operere mig.. Får vist sagt noget i retning af .. øøh okay.. Jeg havde fået at vide at det var en kvindelig læge. Daniel har været med ved den ene af mine påfyldninger i expanderen, og fra dengang ved jeg med sikkerhed at han ikke er færdiguddannet speciallæge, det sagde sygeplejersken nemlig.. Kunne ikke gøre så meget ved det, men spurgte ham om mange ting for ligesom at gøre mig selv mere tryg ved at ha' ham som min operatør. Han svarede fint på alle spørgsmål, uden tøven, så jeg fik mig selv beroliget så meget at den oplevelse i hvert fald ikke skulle ødelægge noget.

Kl. 13.45 bliver jeg hentet på stuen og kørt ned til operation, da jeg kommer derned er stuen ikke helt klar endnu, så jeg ligger ude på gangen og venter. Sygeplejersken som har foretaget de fleste påfyldninger kommer tilfældigt forbi, og det er bare så dejligt lige at sige hej til hende. Hun ønsker mig held og lykke, jeg takker og ligger og smiler lidt, for det er jo NU, at jeg skal ha' lavet mine bryster næsten færdige :o)

Her stopper så mit positive sind :o( Inde fra operationsstuen hører jeg en af damerne sige: "Vi skal ha kaldt efter en læge mere, så vi kan blive hurtigt færdig med den her operation" Jeg går helt i stå i øjeblikket herefter... Jeg glemmer ALDRIG den sætning... Troede de bare jeg var en dukke som de lige skulle snitte lidt i, sy sammen, og så bare hjemad.. Ligesom ik min skyld at klokken var blevet så mange inden jeg kom afsted.

Der kommer en læge ud fra operationsstuen, jeg siger så til ham at jeg håbede sgu de gjorde det ordentligt, for jeg havde lige hørt hvad der blev sagt !! Han sagde til mig at det ik var noget særligt, og det skulle jeg ik være nervøs for.. Hmm..  Sjovt nok så blev døren lukket da han gik ind igen..

Efter et kvarters tid kommer jeg ind på stuen og skal sidde på operationslejet så de kan få tegnet op hvorhenne proteserne skal sidde. På det tidspunkt er der 3 læger tilstede; Daniel Yatede, Anders Gravergaard og Nikolai Stilling.

De får tegnet op, og nu kan man rigtig se hvor meget højre expander har skubbet sig. Faktisk 8-9 cm. Jeg ligger mig ned, lægerne går ud, og narkoselægerne tager over. Der står 2 narkoselæger og snakker sammen, den ene giver udtryk for at hun ikke rigtig ved hvordan jeg skal bedøves, så de må hellere ha noget ekstra klar... Det var så forfærdeligt at ligge og høre, jeg var total bange for at jeg skulle vågne op under operationen. Jeg FATTER ikke at man som patient skal ligge øre til sådan noget. Jeg ved ikke om det er normalt at de snakker sådan sammen, men jeg vil til hver en tid mene at så må de gøre det uden patientens påhør !!

Bliver langt om længe lagt til at sove, har lige inden fået at vide at operationen vil tage ca. 1 time. Sidste gang jeg kigger på klokken er den 14.20 !

Kl. 18.45 slår jeg øjnene op nede på opvågningen. Kigger direkte op på uret og er helt forvirret over at klokken er så mange. Min mand er ikke ved min side, og så kigger jeg ned af mig selv, ser med det samme 2 dræn.. Så var jeg færdig, jeg brød grædende sammen.. Jeg var sikker på at noget var gået galt. Der kommer en sygeplejerske over til mig, og spørger hvorfor jeg er så ulykkelig. Jeg spørger grædende hvor min mand er, hun siger så at jeg har sovet så godt, og at jeg kun har ligget der 3 kvarter. Selvom jeg er omtåget kan jeg hurtigt regne ud at operationen har taget langt mere som 1 time, jeg har været på operationsbordet hele 3 timer !!

De får fat i min mand, og han kommer ret hurtigt ned til mig. Giver mig et klem, og siger så hvorfor jeg er helt indsmurt i blod ?!? Han kalder på sygeplejersken, og jeg ser så at hele min skjorte, er gennemblødt i højre side. Hun kigger til mine dræn og siger så, at det kan hun godt forstå, de har GLEMT AT ÅBNE FOR MINE DRÆN !!! Hun åbner i højre side, der kommer intet ud.. Min mand åbner det venstre dræn, og der render bare blod i posen RET hurtigt... Jeg ligger og er chokeret over hvad der er sket, men tænker alligevel at det var da godt min mand kom så han kunne holde øje med mig og se hvad der foregik, eller lettere sagt IKKE foregik.

Blev kørt tilbage til afd. Z ca. 20.30 og blev tilset af sygeplejersken. De synes det var lidt hævet i højre side, men ikke noget af betydning. Kl. 22.00 kommer læge Birgitte Kiil og ser på det. Hun konstaterer at højre bryst er betydeligt større som venstre bryst, og jeg er meget øm ved berøring. På det tidspunkt er der stadig ingen væske kommet i det højre dræn. Chokket kom for mig da hun sagde: "Vi bliver nødt til at lukke dig op igen, for der sidder noget væske i højre bryst som ikke kan komme ud" NEEEJ det er løgn tænker jeg... Fuld narkose endnu engang og med stor risiko for infektion fordi de skal ind og pille ved protesen. Selvfølgelig har jeg på det tidspunkt drukket et par glas vand, lidt saft og 1 sølle mariekiks, så jeg skal faste 6 timer før de kan operere... Ja hvis de altså havde tid ca. kl. 4.00 om morgenen, ellers ville de putte mig ind i mellem operationerne dagen efter... Selvom jeg på det tidspunkt var træt, så fik den sætning mig altså op at ringe.. Jeg forlangte at de ville tage mig ned om natten, det var trods alt ikke MIN skyld at jeg skulle skæres i en gang til :o( Hun snakkede med narkoselægen med det samme, og han sagde god for at jeg kunne komme ned om natten.

Kl. 4.30 tirsdag morgen bliver jeg så lagt i narkose for 2. gang ! Hun åbnede min højre side, tog protesen ud og fik skyllet i alt ca. 100 ml. væske ud. Ikke så sært at det var hævet og ømt. Hun lagde så et nyt dræn i, ÅBNEDE det, og lukkede mig fint sammen igen. Dette tog ikke lang tid, ca. ½ time så var jeg igen på opvågningen. Min mand siger dog at jeg var sværere at vække denne gang, men det er nok fordi narkosen fra 1. operation ikke rigtig har været ude af kroppen endnu.

Omkring middagstid er jeg klar til at komme op og sidde lidt, får også noget middagsmad, og jeg begynder at få det lidt bedre. Så kommer de med min middagsmedicin. 2 stk. pamol og 1 Voltaren.. Jeg kan så fortælle dem at det altså ik er Voltaren, men ketogan jeg skal ha'.. Havde problemer med Voltaren ved sidste operation, burde også stå i journalen, men nej, det var noteret forkert.. Sgu da godt at jeg selv var lidt vågen og ikke bare tog for gode varer hvad de "serverede" for mig !!

Under 1. operation fik jeg noget forebyggende antibiotika i droppet, det er noget de altid gør for at forhindre en evt. infektion. 2. gang jeg måtte ned fik jeg igen forebyggende antibiotika, men skulle så ydermere ha' 3 x dagligt i 3 døgn, også direkte i venen. Som de sagde for at gå med livrem og seler så måtte jeg hellere få det..

Onsdag morgen fik jeg fjernet droppet i venste side, og havde de ikke lavet fejl så kunne jeg med sikkerhed også ha fået det højre fjernet.. Men sådan skulle det ikke være, så jeg måtte pænt gå rundt på gangen med min lille "håndtaske" for det var jo stadig kun 1 døgn gammelt det dræn.. Kunne egentlig også være ligemeget, kunne ik komme hjem fordi jeg skulle ha antibiotika, IGEN fordi de havde lavet den fejl.

Torsdag formiddag fik jeg så højre dræn ud, der rendte stadig en del væske ud, men det var klart og tyndt, så de fjernede det fordi der ville være for stor infektionsrisiko ved at lade det sidde. Skulle ha' min sidste gang antibiotika om eftermiddagen, så gik bare hele dagen og håbede på at højre side ikke ville hæve igen nu hvor drændet var fjernet. Det skete heldigvis ikke, min krop har selv kunne klare at komme af med det sidste, så kl. 18.30 torsdag aften blev jeg udskevet. Det var så ubeskrivlig dejligt at kunne komme hjem, efter sådan en omgang.

Det første døgn herhjemme var jeg ret urolig, bange for at der skulle ske noget, at de skulle hæve op el.lign. Det skete heldigvis ikke, og idag er første dag hvor jeg synes jeg er ved at være mig selv igen :o)

Jeg passer meget på med ikke at løfte armene for højt, for der er en lille risiko for at min nye protese vil arbejde sig ud under armen ligesom expanderen gjorde. Men mit humør er i top igen, og jeg synes her nogen dage efter hvor de er ved at falde på plads, og sidde som de skal at resultatet er blevet rigtig godt. Nu skal arret bare hele, og jeg skal ha' trådenderne fjernet, så går jeg en dejlig lang sommer i møde med familien, det er bare SÅ dejligt !

Jeg skal til kontrol torsdag 3. maj, så jeg vender stærkt tilbage når jeg har været derovre hos de kloge hoveder ;o)

20. April 2007

Så kom dagen hvor jeg skulle møde til indlæggelse ! Det har været en rigtig god oplevelse på sygehuset idag, alt klappede bare som det skulle.

Jeg mødte på Z-amb. kl 8.15 og blev kaldt ind umiddelbart efter. Som skrevet før kunne jeg ikke komme til at tale med den opererende læge, fordi hun har ferie, men jeg kom til at snakke med en anden, i øvrigt meget frisk og sjov læge ! Han lagde ud med at sige at han synes alt så pænt ud, skulle så måle mit blodtryk, lytte på hjertet osv. Vi snakkede lidt om at her efter næste operation skal jeg gerne bruge plaster (englehud) i hvert fald 3 måneder efter, da det vil give et smallere ar, og helt fladt. Så jeg må håbe at jeg kan tåle det, i hvert fald ik skifte det for tit, da huden så vil blive rød og irriteret.

Så spurgte han min mand om der var andre ting han ville ha' lavet når de nu alligevel var igang *GG*, for så måtte han lige sige til, så kunne de da snakke om det... Hehe, god humor ;o)

Jeg spurgte om hvilken protese der bliver sat i.. Så svarer han at det vurderer de under operationen, de prøver sig lidt frem, kalder et par ekstra læger ind på stuen så de kan komme med deres mening, og kan de ikke blive enige så henter de et par tilfældige fra forhallen *GG* FNIS, han var altså bare SÅ morsom, og bare måden han sagde det på, fik både min mand og jeg til at grine :o) Nå, men spøg til side, det er en 800 cc "low profile" jeg får i, så jeg tror jeg får okay fylde :o) Bare det at højre side kommer ind på plads vil gøre en stor forskel. Han sagde faktisk også at det da var irriterende at ha' brystet under armen, så det skulle de nok få sat på plads *S*

Videre op på afd. og hilse på "min" sygeplejerske, som i øvrigt også hedder Karina :o) Fik papirer med til blodprøver, og så skulle jeg ned og fotograferes (Blev jeg også ved sidste operationen, det er billeder de gemmer sammen med journalen). Hende der skulle tage blodprøven var ik for god, så jeg sidder med et tykt blåt mærke på armen.. Hmm.. Men det skal så lige siges at jeg er heller ik nem at stikke i, de har altid svært ved at finde en god åre. Fotografen var lige så spøjst et menneske som sidst. Tror han har gået liiiiidt for mange år nede i den kælder uden at ha set dagslys *GG*

Tilbage på afd. for at hente journalen, og så ned og snakke med narkoselægen. Det gik hurtigt, der var ik så meget at snakke om, udover at jeg havde megen kvalme sidst, og der gik flere timer før de fandt det rigtige smertestillende. Ud fra de erfartinger de fik sidst, vil de prøve at kombinere narkosen med noget kvalmestillende. Så nu må vi se, det er ikke noget jeg frygter, og jeg er meget mere rolig ved at skulle i narkose denne gang som sidst !!

Så var vi ellers klar til at køre hjem, og klokken var kun 11.00 så hvad var mere oplagt end en god frokost på Jensen's bøfhus :o)

Denne gang kommer min mand til at sove på et Bed & Breakfast ude i byen, for det der patienthotel er godt nok for underligt og mærkeligt system. Jeg havde booket værelse til søndag aften, men nu skal jeg først ned som nr. 3, dvs. mandag kl. 11.00 så kan vi godt vente med at køre derover til mandag morgen. Fortæller så til patienthotellet at vi først ankommer mandag, men så siger de at de ik kan garantere et værelse fordi jeg ik skal sove der mandag aften.. Men hvis vi kommer søndag, så kan han godt beholde værelset mandag og fremefter.. Underlig regel, tilbød endda at betale for overnatningen fra søndag til mandag selvom vi ik var der, men det kunne ik lade sig gøre.. Så nu må de selv om det, vi har fundet en anden løsning, som i øvrigt også er billigere, for det er faktisk ret dyrt at bo på patienthotellet. Og jeg håber meget på at komme hjem tirsdag, men nu må vi se, jeg skal jo opereres ret "sent" så det tager måske lige lidt længere tid at komme ovenpå.

Jeg vender frygteligt tilbage når jeg er hjemme efter forvandlingen til "silikone-babe" *GG* God weekend til alle :o)

15. April 2007

Så er der kun 8 dage til operationen, jeg er HELT klar, glæder mig til at komme af med de hårde proteser, den plade/membran som sidder i proteserne nu, er begyndt at genere mig ret meget. Den er tydeligt at mærke nu her hvor det rigtig har sat sig på plads, så det skal blive dejligt at få nogle bløde proteser i.

Hmm.. Havde en drøm i nat som jeg hellere må fortælle om, hvis ik for andet, så bare for at være sikker på at den ikke går i opfyldelse ;o) Som bekendt så er det jo en anden læge der skal operere mig denne gang. Har aldrig mødt hende før, så det er klart at jeg tænker lidt over hvem hun er, og om hun er dygtig til sit arbejde !! Jeg drømte at jeg snakkede med hende lige inden operationen, og vi aftalte hvordan det skulle være... MEN... da jeg så vågnede efter narkosen, så var ALT gået galt. Hun havde lagt en alt for lille protese i, så huden bare hang langt ned på maven (fnis!!) og hun havde sat LYNLÅS i (gisp!!) Må sige det var et ømt syn.. Behøver jeg sige at jeg var LETTET da jeg vågnede og opdagede det var en drøm :o) Det må være det man kalder panik på falderebet !!

Ved 1. operation havde jeg det MEGET dårligt den sidste uge inden, jeg var utrolig bange for bedøvelsen osv. men denne gang mærker jeg intet, jeg glæder mig bare til at skulle gå sommeren i møde med begge operationer overstået, så er der jo kun genskabelsen af brystvorten og tatoveringen tilbage, og det er under lokalbedøvelse.

24. Marts 2007

Så kom BREVET !!! Skal indlægges fredag 20. april, og opereres mandag d. 23. april. Det er jo en hel måned før som jeg havde regnet med. De har ikke overholdt deres aftale om at det kunne blive sidste uge i maj. Dvs. det passer ikke så godt med mit arbejde, heller ikke med musikken. Men nu er det sådan det bliver, jeg "tør" ikke sige nej, for så kan jeg risikere at skulle gå helt til efter sommerferien, og det vil jeg nødig, vil gerne et skridt videre !! Det er så heller ikke samme læge som skal operere mig, Dorthe Gad har ferie i den uge, så det er en anden kvindelig læge der tager over, men det har jeg det egentlig okay med, jeg har alligevel indtil nu mødt et hav af forskellige læger, så føler mig ikke mere knyttet til en læge som en anden.

Jeg kan tydeligt mærke forskel fra første operation og så til nu, jeg er meget mere rolig, måske fordi jeg ved at den værste operation er overstået, og denne her er (efter sigende) ikke nær så slem som den første. Jeg har fået kontakt til en pige jeg læste om i Ude og Hjemme, vi er opereret 1. gang med kun 1 dags mellemrum, og hun skal ha hendes 2. operation her på mandag, så det er meget spændende at følge en som er så tæt på en selv.

Desværre har jeg fået en MEGET TRIST nyhed. Tine Hammer som medvirkede i QTV sammen med mig (i brystprogrammet) er død 26. februar. Det har påvirket mig meget. Hun var en utrolig sød pige, og hun havde det mest positive sind man kan forestille sig. Det virker så uretfærdigt at hun måtte forlade livet. Sender mange tanker til hendes mand og hendes lille datter. Tine blev kun 27 år :o(

Samtidig bekræfter det  mig i, at den beslutning jeg har taget er den helt rigtige, for hvis først kræften får fat, så kan det få alvorlige konsekvenser.

Må lige citere min kære veninde Charlotte Lauritsen endnu engang, hun skriver så smukt: "Elsk livet og lad intet være givet - Nyd hver en dag du har kær og elsk alle som står dig nær."

Nu vil jeg gå ud og nyde foråret sammen med familien, det er helt utroligt hvad solen kan gøre ved ens sind :o) God weekend til alle !

8. Marts 2007 

Så er det igen tid til en lille opdatering. Det lader til at betændelsen er forsvundet helt PYHA !!! Der kom sårskorpe på, og den faldt af for et par dage siden. Det ser fint ud indenunder, så jeg håber jeg slap med skrækken !

Jeg er begyndt at kunne sove på maven nu, det er virkelig fedt, det har jeg savnet i flere måneder ;o) Føles dog lidt underligt fordi proteserne er så hårde, men man kan vænne sig til meget !!

Får stadig en del mails fra piger som har set udsendelsen og som har lidt spørgsmål, det er superdejligt at der sidder nogen derude som kan bruge dette til noget !

Der er også kommet link til denne side inde på www.cancer.dk :o)

Det var alt for nu, jeg glæder mig til at få datoen til næste operation så jeg kan få højre bryst flyttet ind mod midten, lige nu sidder det om om det er blevet uvenner med det venstre ;o)

27. Februar 2007

Har idag været til kontrol på Aabenraa Sygehus, det gik rigtig godt. Han synes det så bedre ud som sidst, og han var ret overbevist om at det var overfladisk. Jeg skal fortsætte med penicillin kuren en uge endnu, bare for en sikkerhedsskyld, og så har jeg fået sterile plastre med hjem som skal skiftes hver 2. dag. Skal så selv holde øje med hvordan det ser ud, men han mente at det snart ville lukke sig helt. Skulle det alligevel, mod forventning blive værre skulle jeg kontakte Odense, så plastikkirurgen kan kigge på det, men det mente han ikke blev aktuelt.

Ja, jeg håber da at de vil se mig i Odense hvis det bliver aktuelt, for jeg ringede derover igår for at høre om det var noget de skulle se på... Men jeg ved ikke hvad det er med sekretærer... De har en eller anden evne til bare at feje folk af ! Hun kunne ikke give mig en tid i denne uge, med mindre det var akut ! Ja hallo.. Det er betændelse, det er faktisk RET akut ! Men de havde ingen læger påstod hun, hverken mandag, tirsdag eller onsdag ?!? Og torsdag og fredag var de overbooket !!! hmm.. De er altså ikke altid lige lette at danse med !

23. Februar 2007

Hva er nu det for noget ??? Idag da jeg kom hjem fra arbejde og skulle skifte tøj så var mit venstre bryst lidt rødt ved arret. Et område på ca 2x2 cm og med en GUL plet i midten... Trykkede lidt på det, og så kom der ellers betændelse ud :o( PIS !!! Ringede til Odense som sagde jeg skulle prøve at kontakte egen læge først. Fik en tid 15.45 hos en rigtig sød reservelæge. Hun kontaktede Aabenraa sygehus, for hun mente at det var en dybere betændelse, og turde ikke tage stilling til om det var okay bare at give en penicillin kur.

Kørte så på sygehuset, og for første gang havde jeg en positiv oplevelse af lægerne på Aabenraa Sygehus :o) Kom ind til Dirk Sina, som fik min forhistorie om hvorfor jeg havde fået det lavet osv. Så kiggede han på det, og første reation var at han IKKE synes det så så slemt ud. Men som han sagde så kunne han ikke udelukke at det kom inde dybere fra :o( Han ville egentlig ikke ha givet mig penicillin, for han var ærlig at sige at hvis det var en betændelse som kom inde fra protesen, så ville penicillin ikke hjælpe noget alligevel :o( Men på den anden side set, så ville det heller ikke skade at give noget, så enden af det blev, at jeg fik penicillin med hjem, og så skal jeg tage det 4 gange dagligt, og så komme derud til kontrol på tirsdag !!

Hvis det ikke bliver bedre, eller det bliver forværret i weekenden skal jeg ringe derud. I værste tilfælde KAN jeg risikere at protesen skal ud :o( Det MÅ bare ikke ske, nu er jeg jo lige kommet så langt i forløbet. Hvis den skal ud, så går der et halvt år før de kan indsætte en ny, og så starter udvidelsesprocessen påny igen !! Så jeg HÅBER at det er overfladisk og at det går i sig selv. Jeg har ellers lige gået og sagt til flere at jeg var glad for at jeg var så vidt så risikoen for infektion var overstået.. Men det skulle jeg nok aldrig havde sagt, for det kan åbenbart komme længe efter.

Så lige nu krydses alt hvad krydses kan, og så er der ikke andet at gøre som at se tiden an og se hvordan det udvikler sig. God weekend til alle :o)

21. Februar 2007

Så blev programmet sendt, og jeg har allerede fået flere henvendelser fra piger som har set programmet. Heriblandt også nogen som har lidt spørgsmål som de gerne vil ha svar på, så det er jo superdejligt. Som jeg hele tiden har sagt så handler det om at man kan hjælpe hinanden, og jeg har selv haft utrolig meget glæde af Charlotte, og også Tina Karlsen, som har fortalt mig mange ting, og givet mig svar på alle de ting jeg tumlede med inden operationen !

20. Februar

Så er det i aften at min veninde Charlotte og jeg er med i veninde-programmet på QTV. Programmet sendes kl 21.30 på Kanal 4 :o)

13. Februar 2007

Suk... Så sidder jeg her, og er syg IGEN :o( Det er simpelthen utroligt. Siden jeg er blevet opereret har jeg været syg 3 gange !! Først influenza (ondt i halsen, forkølet, dog uden feber !) Så mellem jul og nytår havde hele familien omgangssyge. Og nu har jeg så IGEN fået influenza, med feber og hvad dertil hører :o( Øv, hvor er det træls. Før kunne børnene sagtens være syge uden jeg blev smittet også, men det er som om at lige for tiden, da får jeg ALLE de virus ting de tager med hjem fra børnehaven. Glææææder mig til sommer, trænger til noget varme tror jeg *S*

Bortset fra det, så går det jo godt. Jeg har godt nok haft lidt smerter i brystet her da jeg har været syg, men tror det er fordi musklerne er ekstra ømme/følsomme især ved influenza.

6. Februar 2007

Det var så sidste besøg i Odense i denne omgang. Fik en god snak med Dorte Gad som har opereret mig. Fik ikke mere saltvand påfyldt. Hun mente at det var fint som det er nu, og jeg har fået mere fylde som hun havde turdet håbe på. Hvis jeg taber mig 10-15 kg. ville jeg få endnu mere fylde, og det ville syne anderledes. Men nu må vi se, tager en dag af gangen !

Hun booker mig ind til 2. Operation, og hun har dikteret ind at det gerne skulle være i uge 21 el. 22 (slutningen af maj) Så nu er det bare at vente til brevet kommer. Passer mig også fint at der kommer lidt ro på nu. Jeg har det jo rigtig godt, så nu er det bare at nyde at foråret er på vej :o)

Jeg er spændt på at se hvilken protese hun vælger, og endnu mere spændt på at vågne op efter 2. operation og så se hvordan de "nye" bryster ser ud ! Selvom min højre side har flyttet sig en del ud i siden, så vil hun bare løsne godt ind mod midten, så silikoneprotesen kommer til at sidde hvor den skal. Spurgte hendes også mht. arbejde, og da sagde hun at jeg SKAL gå hjemme i hvert fald 2 uger efter operationen, og at det er dumt at starte for tidligt...

26. Januar 2007

I onsdags var jeg så til 8. påfyldning ! Det har været MEGET smertefuldt denne gang. Måtte tage hjem fra arbejde efter et par timer i går, og er også sygemeldt idag.

Synes det er lidt underligt at jeg ligepludselig får så ondt, de andre opfyldninger er jo gået rigtig godt. Men mon ikke det hænger sammen med at posen virkelig er fyldt ud nu ? Den er overekspanderet med ialt 180 ml. på hver side. Det er som en sten der sidder under huden, så hårdt og spændt er det.

Natten mellem onsdag og torsdag var jeg nødt til at stå op kl 3 og ta en af de stærke piller, jeg kunne ikke være ved mig selv, og uanset hvordan jeg så lå, så gjorde det virkelig ondt.

Jeg har stadig meget ondt, synes dog det er en lille smule bedre idag. Heldigvis skal jeg først derover igen 6. februar, så jeg håber at både hud og muskel har vænnet sig til det inden da, for planen er yderligere 80 ml. i hver side. Dvs. jeg lander på 710 ml i hver side, og selve saltvandsekspanderen hedder 450 ml.

Jeg har idag lavet en ny kategori som hedder "Påfyldningsskema" Der kan man se hvor mange ml. jeg har fået i fra gang til gang.

Ud over at bøvle med de smerter pga. påfyldning, ja så er jeg også rigtig forkølet, så alt i alt går det ikke for godt lige nu, men jeg er stadig positiv, og ville ALDRIG vælge om. Det er fantastisk at jeg har fået denne mulighed :o)

21. Januar 2007

Var til 7. opfyldning i torsdags. Jeg fik 50 ml. i venstre og 80 ml. i højre. For første gang har jeg nu samme antal ml. i begge sider, nemlig 550 !!

Dorthe Gad som har opereret mig var inde og kigge på hvordan det ser ud. Højre protese har rykket sig et godt stykke ud mod armen, men hun sagde at det kan rettes ved næste operation, så det bekymrer jeg mig ikke så meget om. Jeg er sikker på at det færdige resultat bliver rigtig godt, og allerede nu har jeg mere fylde som jeg havde inden operationen.

Mine proteser er overexpanderet med 100 ml. i hver side. Normalt ville man stoppe her, men Dorthe sagde god for at der godt kunne komme noget mere i, så jeg skal afsted igen på onsdag hvor der nok skal 80 ml. i hver side. Efter den opfyldning vurderer de så om det er sidste gang, eller om jeg skal derover 1 gang til.

12. Januar 2007

Endnu en opfyldning ! 6. gang må det være... Fik 60 ml. i venstre og 80 ml. i højre. Der er nu 500 ml. i venstre og 470 i højre.

Skal derover på torsdag, og da bliver der påfyldt så der er 550 ml. i begge sider. Jeg er blevet lovet at Dorthe Gad som har opereret mig vil være der, så hun kan se hvordan det ser ud, og se om der evt. skal fyldes mere på.

Min protese er på 450 ml. og normalt overexpanderer de med 100 ml. Men min veninde Charlotte har snakket med hendes læge som har fortalt at der er lavet en test hvor de har fyldt den med ... hold nu godt fast ... 6 LITER !!! Så man skulle jo mene at hvis der er behov for at overekspandere yderligere ud over de 100 ml. så skulle det ikke være et problem for selve posen... Men måske muskulaturen kan begrænse det.. Jeg ved det ikke, men det håber jeg, at jeg bliver klogere på når jeg skal derover på torsdag.

Jeg håber mine bryster bliver mere ens når de skifter ud til silikoneprotesen. Som det er nu, da er højre side mere deform og sidder også længere ude under armen. Men har fået at vide at det er fordi den protese som sidder i nu skal udvide et stort område, hvor i mod silikone protesen kommer til at sidde der hvor den skal.

Når jeg har været der på torsdag håber jeg at jeg er blevet MEGET klogere *S*

4. Januar 2007

Så fik jeg min 5. opfyldning. Denne gang 60 ml. i venstre side og 80 ml. i højre side. Total er der nu 440 ml. i venstre og 390 ml. i højre. Man kan nu rigtig se at der er "brystfacon" i venstre side. Det har taget sin tid, men som det ser ud nu, går det fremad. Jeg er stadig rigtig glad for min beslutning, og nyder nu bare fremskridtet hele tiden.

For første gang viste de mig den saltvandsexpander der sidder i mig nu. Den er meget anderledes som jeg havde forestillet mig. Havde regnet med at der sad en plade udenpå selve protesen som de så skulle ramme og så derfra ind i selve protesen. Men der sidder simpelthen en plade INDENI protesen !! Meget smart lavet, og er nu meget mere tryg ved at de stikker i og er sikker på at ramme, for pladen er ca 3 cm. i diameter, så det behøver jo ikke være HELT præcist.

Jeg fik også set den silikoneprotese de vil sætte ind når saltvandsexpanderen skal ud. Virkelig lækker blød protese, så jeg er positiv over det hele, og synes det her forløb med opfyldning osv. er meget spændende.

2. Januar 2007

GODT NYTÅR !!!

Håber alle er kommet godt ind i det nye år. Her går det godt, mærker stort set ingen smerter og ligger på siden det meste af natten, så vild luksus at jeg kan sove i mere som 1 stilling *S*

I morgen går turen til Sjælland. Jeg skal til optagelse på QTV sammen med min veninde Charlotte. Bliver spændende at være med i endnu et program.

Skriver igen når jeg har fået endnu en opfyldning. Pas godt på jer selv derude.

26. December 2006

Så blev julen overstået. Desværre har vi ligget syge på skift siden lillejuleaften med opkast :o( Lillepigen begyndte lillejuleaften, Storebror tog over sent juleaften, igår aftes mig og idag min mand... Surt, men vi havde en dejlig aften trods alt... Med MASSER af gaver, helt vildt...

Med brysterne går det bare godt. Jeg mærker stort set intet til det, har bevæget mig frit den sidste uges tid. Synes det har hjulpet lidt at få det elastikbånd på som holder dem nede. Det støtter godt på en eller anden måde.

21. December 2006

Så var jeg til min 4. opfyldning igår. Jeg fik IKKE snakket med Dorte som har opereret mig. Men de har lovet mig at hun ringer mig op, så det håber jeg MEGET på !! Det ville være rart at komme af med alle de spørgsmål jeg har, og som ingen kan svare mig på fordi der hver gang er en ny læge !!

Jeg fik 80 ml. i venstre side, således at der nu er 380 ml. i (I hvert fald efter min beregning !! De har jo klokket i det med min journal, så deres tal passer ikke overens med de antal ml. de har fortalt mig at de har fyldt i !) Jeg fik 55 ml. i højre side. Der er i alt 310 ml. i nu. Dvs. at højre side er bagud med 70 ml. Men det må ordne sig i sidste ende, så må jeg jo bare få en ekstra påfyldning i den side.

Nu går der 14 dage før jeg skal afsted igen. Kunne ikke få en tid mellem jul og nytår.

Jeg har haft mange spændinger i nat i venstre side, så jeg må konstatere at 70 ml. er grænsen. 80 er for meget, jeg har stort set ikke sovet. Og der er jo heller ingen grund til at fylde den så meget, når højre side alligevel ikke kan følge med !

Glædelig jul og godt nytår til alle :o)

17. December 2006

Søndag aften, madpakkerne er smurt, børnene er badet, så nu skal der pakkes julegaver ind !!

Om kun 1 uge er det jul, og jeg er glad for at jeg er så vidt i forløbet som jeg er. Mærker ikke de store gener mere, har det godt, blot jeg husker et lille hvil i løbet af dagen.

Er spændt på hvordan det går når jeg skal i arbejde igen, men jeg glæder mig enormt, det er MEGET kedeligt at gå herhjemme hele dagen når man nu er vant til at snakke med mange mennesker hver dag.

På torsdag har min bedre halvdel fri, så da skal hele huset gøres ordentligt rent her op til jul. Kan godt mærke at det halter lidt nu hvor jeg hverken kan støvsuge eller vaske gulv. Han har været utrolig god til at ordne det hele, men det er jo svært at nå alt, når han først er hjemme kl 17, og der skal laves mad, bades børn osv. Og i weekenden skulle der også gerne være tid til hygge !

16. December 2006

Idag begynder min dagbogsberetning. Desværre en smule sent set i forhold til operationen. Men jeg vil i dette første indlæg prøve at følge op på hvordan de første 4 uger efter operationen er gået.

Jeg blev indlagt 15. november, og opereret 16. november.

Operationen gik planmæssigt, fik 1 dræn i hver side og påfyldt 150 ml. saltvand i hver expander. Jeg vågnede op og havde mange smerter, fik morfin, men kunne ikke tåle det, så kastede meget op det første døgn. Da jeg så omsider fik noget andet smertestillende som jeg kunne tåle gik det meget bedre med smerterne, dog i højre side gjorde det mere ondt som i venstre.

Havde problemer med at lade vandet det første døgn efter operationen. Så de måtte tømme blæren 2 gange. Allerede dagen efter var jeg oppe og gå en tur på gangen. Langsomt men sikkert...

Jeg blev opereret torsdag, og søndag fik jeg mit ene dræn ud. Mandag til stuegang sagde de så, at det 2. dræn kunne komme ud og så kunne jeg komme hjem.. Må ha' set sjov ud i hovedet, for jeg havde absolut IKKE regnet med allerede at skulle hjem. Men dejlig overraskelse var det, og fik smertestillende piller med hjem, så jeg kunne fint klare mig.

Den første uge hjemme havde jeg stadig mange smerter i højre side, og jeg lavede stort set ikke andet som at ligge i sengen.

14 dage efter operationen dvs. 30 november skulle jeg til kontrol. Dejligt endelig at få set på det. Havde været hjemme i 1½ uge uden lægeligt tilsyn. Føles som lang tid når man har ondt og ikke rigtig ved hvorfor. Især fordi det kun var i den ene side.

Jeg havde de første 14 dage stadig det englehud (plaster) på som de gav mig på ved operationen. Dette måtte ikke fjernes, og når jeg var i bad skulle jeg føntørre det bagefter, så det blev godt tørt ind til huden. Da jeg kom til kontrol skulle de så fjerne det plaster, og samtidig fjerne tråd-enderne fra syningen. Da gik det ret hurtigt op for mig hvorfor jeg havde haft flest smerter i højre side. Den var meget langsommere til at hele op. Venstre side så fin ud, en ganske tynd streg med fin sårskorpe på. Højre side havde 2 steder hvor det var som om syningen var gået lidt op, så det var et større område der skulle hele.

Pga. smerter og manglende heling fik jeg kun påfyldt i venstre side. Denne gang 40 ml. Jeg havde ingen gener overhovedet bagefter, mærkede intet til det.

7. December var jeg til 2. opfyldning. Højre side gjorde nu ikke så ondt mere, og der blev fyldt yderligere 40 ml. i hver side.

14. December var jeg til 3. opfyldning. Fik 70 ml. i venstre side og 65 i højre side. Det spændte meget da de fyldte i, men gik hurtigt over. Kørte for første gang alene derover, og turen hjem gik også fint, og der er trods alt 1½ times kørsel hver vej.

Desværre har de klokket i det med min journal, så de har skrevet forkert ml. antal i begge sider. Er glad for at jeg selv har lavet et skema herhjemme så jeg ved hvor meget der er i !!

Er lidt træt af at der er en ny læge hver gang jeg kommer derover... Får ikke rigtig svar på mine spørgsmål, for de ved ikke så meget om mig, og jeg trænger sådan til en snak med Dorte Gad, som er hende som har opereret mig. Jeg har ringet og spurgt om jeg kunne få en tid hos hende. Det kunne jeg godt, men først 29. Januar, det er jo 1½ måned til, det kan jeg ikke bruge til noget. Det er NU jeg har alle de spørgsmål, især vedr. opfyldning fordi de har skrevet så meget forkert i min journal !!! Så nu er aftalen så at hvis Dorte ikke kan være til stede på onsdag når jeg igen skal over og fyldes op, ja så ringer hun til mig.

Jeg har det rigtig godt nu. Jeg vil sige de første 3 uger efter operationen er hårde. Mange smerter og spændinger. Men med rette smertestillende er det til at holde ud. Især hvis man hele tiden har i baghovedet at man ikke er syg, men at man gennemgår alt dette for IKKE at blive det !!! Men dette i baghovedet kan man næsten klare alt. De første dage efter operationen havde jeg det sådan at jeg hver dag sagde : "Dagens fremskridt er..." Det kunne f.eks. være som at jeg selv kunne trække mine bukser op, selv lukke dem, selv komme ud af sengen, selv kunne hente mad... Sådanne små hverdagsting som man normalt bare gør uden at tænke over det, var lige pludselig blevet store ting for mig. Utroligt som man bruger brystmusklerne til ALT !!

Da jeg kom hjem var dagens fremskridt f.eks: ta' mascara på, vaske hår selv, gå i bad selv, tørre mig efter bad, OGSÅ på ryggen..

Her idag præcis 1 måned efter operationen, kan jeg stort set klare mig selv i hverdagen. Altså der er stadig ting jeg hverken kan eller må. F.eks. støvsugning og gulvvask. Gøre badeværelse rent kniber det også lidt med. Men sådan noget som at tørre støv af, forsigtigt komme tøj i vaskemaskinen, lave mad og dække bord, det går det okay med, og det er superdejligt.

Jeg er meget glad og lettet over at det værste er overstået, og ikke mindst at min frygt er forsvundet. Det er så dejligt at vågne op og ikke skal være bange for at være syg, det er en lettelse man VIRKELIG mærker.