VELKOMMEN TIL HJEMMESIDEN OM MIN BRYSTREKONSTRUKTION

                 tubbi.dk © 2006-2011   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

1. Operation

Den første operation er helt klart den største og mest risikofyldte operation. Der findes flere måder at rekonstruere et bryst på. Den metode der er brugt på mig er expander metoden.

Der er 2 operationslæger til stede. Den ene tager første del af operationen hvor de fjerner alt brystvævet, brystvorten og det mørke område omkring.

Når det er gjort, så overtager plastikkirurgen. Der laves en lomme under musklen til protesen. Der påfyldes lidt saltvand i protesen, så meget som der nu kan være uden at huden skal strække sig for meget de første dage.

Der indlægges 1-2 dræn i hver side som skal opsamle blod og væske der kommer de første dage. Der syes sammen og man får englehud på som skal blive siddende de første 14 dage.

Hele operationen tager ca. 3½-4 timer og foregår i fuld narkose. Efter et par timer på opvågning er man klar til at komme retur på afdelingen.

Man er indlagt en lille uges tid, afhængigt af hvornår man kommer af med drænene. Der skal være under 30 ml. i drænet før det bliver fjernet. Dette gøres nemt af en sygeplejerske der klipper tråden over, og forsigtigt trækker drænet ud. Hullet hvor drænet har siddet lukker sig selv i løbet af 2-3 dage. 

Mulige Komplikationer

Der kan efter operationen forekomme blødning eller betændelse, men disse komplikationer er sjældne (mindre end l %).


Kroppen vil altid danne en kapsel af arvæv omkring en protese, og i 2 - 5% tilfælde kan der forekomme kapselskrumpning. I nogle tilfælde kan denne kapsel blive tyk og trække sig så meget sammen. at brystet føles hårdt, ændrer form og eventuelt giver smerter. Behandlingen er en mindre operation, hvor kapslen gennemskæres, så der igen bliver plads til protesen.


En gang imellem forskubber protesen sig. Bliver det for udtalt, må man ved operation flytte protesen tilbage på sin rigtige plads.


Protesebrist kan forekomme - oftest flere år efter operationen. Symptomerne herpå kan være smerter eller ændring af brystformen. I sådanne tilfælde fjernes protesen og erstattes af en ny

Kilde: www.ouh.dk